Logo - website Dr ghasem Nejad

کلینیک دندانپزشکی
دکـتر قاسـم نـژاد

ایمپلنت دندان؛ آیا برای شما مناسب است؟

جراحی کاشت دندان یا ایمپلنت روشی است که فلزی از جنس تیتانیوم به جای ریشه دندان در استخوان فک قرار می گیرد که اصطلاحا Fixture  نامیده می شود و پیچ یا تاج ( Abutment) در بالای لثه جایگذاری شده و روی تاج روکش یا ایمپلنت نصب می شود. این روش امروزه به راحتی جایگزین مناسبی برای دندان های مصنوعی است که ظاهری کاملا طبیعی دارد.
ایمپلنت دکتر قاسم نژاد

جراحی کاشت دندان یا ایمپلنت روشی است که فلزی از جنس تیتانیوم به جای ریشه دندان در استخوان فک قرار می گیرد که اصطلاحا Fixture  نامیده می شود و پیچ یا تاج ( Abutment) در بالای لثه جایگذاری شده و روی تاج روکش یا ایمپلنت نصب می شود. این روش امروزه به راحتی جایگزین مناسبی برای دندان های مصنوعی است که ظاهری کاملا طبیعی دارد ، خصوصا برای افرادی که دندان هایشان شرایط مناسبی برای پل زدن را ندارند.

از نکات قابل توجه کاشت این است که تیتانیوم (همان گونه که در بالا اشاره شد)  هیچ گونه تداخلی با استخوان فک ندارد و به مرور زمان لق یا باعث ایجاد صدا یا آسیب به استخوان فک نمی شود.

تاریخچه ای از ایمپلنت

تقریباً در 2500 سال قبل از میلاد مسیح ، مصریان باستان سعی کردند با استفاده از سیم لیگاتور ساخته شده از طلا ، دندان های لق خود را ترمیم کنند. در طول تاریخ این روش در کشور های مختلف بسیار پر کاربرد بوده و تا به امروز به روش کاملا نوین از ایمپلنت ها برای افرادی که به هر دلیلی ممکن است دندان های خود را از دست بدهند بکار می روند.

ایمپلنت برای چه افرادی مناسب است؟

  • افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند.
  • افرادی که استخوان فک شان به رشد کامل خود رسیده است.
  • استخوان کافی برای محکم شدن ایمپلنت ها داشته باشند یا قادر به پیوند استخوان باشند.
  • بافت های دهانی سالمی داشته باشند.
  • از شرایط فیزیکی مناسبی برخوردار باشند که در مورد ترمیم استخوان تاثیرگذار است.
  • قادر یا مشتاق به استفاده از دندان مصنوعی نباشند.
  • مشتاق زیباتر و با اعتماد به نفس بالاتر هنگام صحبت کردن باشند .
  • افرادی که بتوانند چندین ماه مراقبت های لازم پس از جراحی ایمپلنت را رعایت کنند تا به نتیجه دلخواه برسند.
  • افرادی که سیگار نمی کشند.

ایمپلنت برای چه افرادی مناسب نیست؟

  • افرادی که از مقاومت استخوان خوبی برخوردار نیستند.
  • افرادی که بیماری لثه ای دارند و از سلامت لثه برخوردار نیستند.

ریسک های جراحی

این جراحی مانند سایر جراحی ها شامل ریسک ها و مشکلاتی است ، اما این مشکلات بسیار نادر هستند و به راحتی قابل درمان اند. از جمله مشکلات موجود در این فرایند موارد ذیل می باشد:

  • ایجاد عفونت در جایی که جراحی صورت گرفته
  • به وجود آمدن زخم یا آسیب در دندان ها یا لثه های اطراف ایمپلنت
  • ایجاد آسیب های عصبی از قبیل بی حسی، درد، گزگز شدن در لب، چانه ، لثه و دندان های مجاور
  • مشکلات سینوسی زمانی که ایمپلنت های دندانی شما در فک بالا وارد یکی از حفره های سینوسی شما شده باشد.

مراحل انجام ایمپلنت

  • مرحله نخست، کشیدن دندان خراب
  • آماده سازی استخوان فک جهت پیوند دندان
  • کاشت ایمپلنت دندان
  • طی شدن زمانی برای رشد و بهبود استخوان
  • جایگذاری تاج
  • مرحله پایانی، جایگذاری روکش یا ایمپلنت

هزینه ایمپلنت چقدر است؟

هزینه این جراحی به چندین فاکتور بستگی دارد که در افراد مختلف با توجه به شرایط دهان و دندان هر شخص متفاوت تخمین زده می شود.

  • جنس ایمپلنت، تاج و روکش دندان که نقش اصلی در تایین میزان هزینه این جراحی دارد.
  • با توجه به شرایط سلامت دهان و دندان بیمار بخصوص حین جراحی، دو مرحله ای یا تک مرحله ای بودن این جراحی را تعیین می کند.
  • درمانهای جانبی، که ابتدا می بایست قبل از کاشت صورت گیرد تا بستری مناسب برای کاشت فراهم شود. از قبیل درمان عفونت لثه، پوسیدگی دندان و غیره
  • تشخیص نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان در بیمار
  • عکس OPG و  نیز همچنین سایر ازمایشات مربوطه

لازم به ذکر است که کلینیک تخصصی زیبایی و درمانی دکتر قاسم نژاد با جدیدترین متدهای دنیا، پیشرفته ترین و مجهزترین دستگاه های موجود، آماده ارائه بهترین خدمات به مراجعه کنندگان عزیز می باشد.

برای استعلام هزینه های جراحی کاشت و همچنین مشاوره آنلاین و رایگان با کلینیک دکتر قاسم نژاد تماس حاصل فرمائید.

انواع ایمپلنت

فرایند انجام کاشت با 4 روش صورت می گیرد که در ذیل به بررسی به آنها می پردازیم.

  1. اندواستیل (Endosteal): امروزه رایج ترین و بهترین روش ایمپلنت کاشت اندواستیل است که توسط پایه های کوچک و گرد صورت می گیرد که از جنس تیتانیوم هستند.
  2. سابپریواستیل (Subperiosteal) : این روش کاشت برای افرادی بکار می رود که استخوان فک مقاوم و محکمی ندارند و دندانپزشک می بایست از پایه فلزی در استخوان و روی لثه استفاده کرده و روکش دندان روی آن قرار گیرد.
  3. ایمپلنت یک مرحله ای: در این روش ابتدا پایه درون استخوان فک قرار می‌گیرد و قسمتی از آن بیرون از لثه می‌ماند و پس از گذراندن مدت زمانی جهت بهبود دیگر نیاز به جراحی لثه نیست و تاج روی پایه بیرون زده جایگذاری می شود.
  4. ایمپلنت دو مرحله ای : روش دو مرحله ای رایج ترین روش کاشت است . بدین صورت که ایمپلنت در درون استخوان فک جایگذاری شده و بالای لثه بخیه می‌شود و مجددا پس از گذران دوران نقاهت مرحله اول مجددا بیمار جهت برداشتن بافت لثه به دندانپزشک مراجعه کرده و تاج و روکش به پایه ایمپلنت وصل می شوند.

مشهورترین برند های ایمپلنت دندان:

• Straumann: برند سوئیسی

•( Nobel Biocare (Danaher: برند سوئیسی

• (Dentsply Sirona (Previously Astra Tech: در بیشتر کشور ها این برند تولید می‌شود.

• Zimmer Biomet: برند آمریکایی

• BioHorizons: برند آمریکایی

بهترین برند مربوط به کشورهای آمریکا و سوئیس می باشد ولی کشور های هند ، تایلند و کاستاریکا با کیفیت پایین تر و ارزانتر نیز تولید می کنند.

تفاوت ایمپلنت های سرامیکی با تیتانیومی چیست؟ و کدام گزینه ی بهتری برای کاشت می باشد؟

ایمپلنت های تیتانیومی رابج ترین ایمپلنت ها هستند که توسط اکثر متخصصین ترجیح داده می شوند مگر اینکه بیمار نسبت به جنس تیتانیوم واکنش های آلرژیک نشان دهد و می بایست از نوع سرامیک برای بیمار استفاده شود که از معروف ترین برند سرامیکی می‌ توان به زیرکونیا اشاره کرد که به علت فلز نبودن امکان ترک خوردن یا شکستگی دارد.

مراقبت های بعد از ایمپلنت چیست؟

  • پس از انجام جراحی تا چند ساعت نیاز است که استراحت کنید و از انجام هر گونه کار سنگین خودداری کنید.
  • تا 48 ساعت از کمپرس یخ استفاده کنید و پس از آن از کمپرس گرم استفاده کنید.
  • برای تسکین درد میتوانید از مسکن ها با تجویز پزشک استفاده کنید.
  • با توجه به توصیه پزشک تا چند روز نباید نوشیدنی های داغ مصرف کنید ، غذا های سفت ، آجیل تا زمانی که پزشک به شما اجازه نداده نباید مصرف شود.
  • مطلقا سیگار و مشروبات الکی مصرف نشود.
  • تا 48 ساعت از هر گونه فعالیت سنگین از قبیل ورزش خودداری کنید.

جلوگیری از عفونت های کاشت ایمپلنت

  1. جهت جلوگیری از نفوذ عفونت های دهانی به شکاف ایمپلنت حتما به طور مرتب دهان خود را با آب نمک یا دهانشویه شستشو دهید.
  2. روزانه پس از مصرف هر وعده غذایی مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.

سوالات متداول

آیا جراحی ایمپلنت دردناک است؟

مانند هر جراحی دیگر در حین عمل تحت بی حسی موضعی قرار میگیرید و قاعدتا دردی احساس نمی کنید و پس از اتمام عمل و برطرف شدن بی حسی با توجه به آستانه درد در افراد میزان درد متفاوت است، درد آن کاملا مشابه دندان درد است و با مصرف مسکن می توانید درد را تسکین دهید.

مدت زمان دوام ایمپلنت دندان چقدر است؟

خوشبختانه برعکس دندان مصنوعی و بریج که طول عمر مفید آنها 5 تا 15 سال است، طول عمر مفید ایمپلنت 25 سال است و راه کار دائمی برای دندان های از دست رفته محسوب می شود و نیاز به تعویض ندارد.

آیا لیفت سینوس در ایمپلنت ضروری است؟

لیفت سینوس همانطور که از اسمش پیداست به عمل بالابردن سینوس در فک بالا گفته می شود که سینوس ها را در قسمت انتهایی فک بالای دندان های آسیاب بالا  کشیده و فضای استخوان فک را جهت کاشت بیشتر می کند ، اینکار جهت دوام کاشت و جلوگیری از آسیب به سینوس ها انجام می‌ شود برای افرادی که فضای کمتری در استخوان فک برای کاشت دارند که اگر لیفت صورت نگیرد امکان کاشت ممکن نیست و کاشت را پس میزند.

آیا از ایمپلنت دیجیتالی اطلاعاتی دارید و میدانبد چه فرقی با سنتی دارد؟

همانطورکه ازاسمش پیداست ایمپلنت دیجیتالی با کامپیوتر انجام میشود به اینصورت که دندانپزشک با کمک یک برنامه شبیه سازی شده وضعیت استخوان ها و عصب های دندان بیمار را کاملا بررسی میکند و می تواند دقیقا محل کاشت دندان را پیدا کند و بدون برش وسیع و با جراحی حداقلی برای افرادی که از جراحی می ترسند انجام دهد . در نظر بگیرید هم مراقب های آن از جراحی سنتی کمتر است و هم افرادی که مبتلا به بیماری دیبابت هستند یا افراد سیگاری می توانند از این طریق کاشت را انجام دهند .

جراحی به روش دیجیچال خونریزی و درد کمتری دارد و به طبع دوره نقاهت کوتاه تری دارد و هر چه سریع تر می توانید به روال عادی زندگی خود چه از لحاظ فعالیت و چه تغذیه برگردید.

آیا لازم است قبل از ایمپلنت ارتودنسی صورت گیرد؟

اگر سال ها از کشیدن دندان گذشته باشد فضای بین دو دندان به مرور زمان کمتر می شود و فضای کافی جهت کاشت دندان وجود نخواهد داشت ، در نهایت لازم است برای حفظ فضای کافی و مناسب ارتودنسی صورت گیرد که تشخیص آن به عهده دندانپزشک است .

سخن پایانی

در اینجا سعی بر این داشتیم تا شما را با نکات مربوط به ایمپلنت آشنا کنیم تا بطور کامل از انجام کاشت آگاهی داشته باشید. نکته قابل توجه ای که باید به آن دقت داشته باشید این است که ابتدا می بایست به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید تا او با بررسی های لازم تشخیص دهد چه نوع کاشتی برای شما مناسب است.

در صورتی که کاشت به صورت درست انجام نشود ممکن است با مشکلاتی نظیر عفونت، خونریزی و شکست دندان کاشت مواجه شوید که نه تنها عواقب بدی برای سلامتی شما خواهد داشت بلکه متضرر هزینه زیادی خواهید شد تا بتوانید مشکلات به وجود آمده را درمان کنید.

4.9/5 - (53 امتیاز)

دکتر قاسم نژاد 

دکتر قاسم نژاد دارای مدرک دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و عضو سازمان نظام پزشکی ایران، با بیش از ۱۰ سال سابقه موفق در خصوص ارائه خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی، در یک کلینیک اختصاصی و مجهز در برج الماس محله زعفرانیه آماده ارائه خدمات به مراجعه‌کنندگان عزیز می‌باشد.

guest

4 دیدگاه
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ستایش
ستایش
1 سال قبل

ایمپلنت ایرانی هم داریم که ارزونتر باشه کلا؟

دکتر قاسم قاسم نژاد
مدیر
دکتر قاسم قاسم نژاد
1 سال قبل
پاسخ به  ستایش

بله هست برای اطلاعات بیشتر لطفا با کلینیک تماس بگیرید.

نیترن
نیترن
1 سال قبل

ایمپلنت بهتره یا لمینت؟

دکتر قاسم قاسم نژاد
مدیر
دکتر قاسم قاسم نژاد
1 سال قبل
پاسخ به  نیترن

سلام، هر کدام از این موضوعات در دسته جدا گانه قرار دارد. ایمپلنت دندان جایگاه خالی یک دندان را پر میکند و از نظر درمانی بررسی میشود. و لمینت دندان از نظر زیبایی و فواصل دندانی کاربرد دارد.

فهرست مطالب

فرم مشاوره و رزرو آنلاین